Monday, August 27

timp. momente

E doar o alta poza. Un moment surprins. O minciuna. Inca una... Un timp. Mai putin de o secunda.

timpul. volatil. ireversibil. uneori merge prea repede alteori prea incet.

il surprinzi cu o poza. pentru eternitate. pentru a-l avea undeva unde sa-ti aminteasca un moment. sa-ti aminteasca ce probabil ai lasat in sertarul de jos pe care nu-l deschizi decat rareori. apoi iti amintesti ca mai sunt si alte sertare pe care ai uitat sa le deschizi. si zambesti.

vine maine si uiti. dar ai un sentiment placut. ti-era dor de un vant taios rece. vroiai sa fii altundeva intr-un loc caldutz cu un ceai cald in mana. dar erai pe strazi si nu mai aveai timp. era noapte si frig. mai erau cateva zile si nu mai stiai cum sa te imparti. erai deja foarte obosit si nu vroiai sa scapi niciun amanunt. exact ca dragostea pentru cineva. fotografiezi orice expresie a celuilalt ca sa-ti ramana undeva in inconstient. ca apoi sa-ti fie dor si sa-ti fie greu sa te desparti. mai erau multe de vazut. timp prea putin? dar ai ramas impacat cu tine ca ai vazut si ai trait momente. care raman. nu in poze. nu pe foi. amintiri de demult traite prin senzatiile pe care ti le-a provocat. dupa-amiezele cu soare venind de la scoala inspirand aerul parfumat de castani si de frunzele cazute. de picioarele tarate spre casa prin plapuma de frunze vestejite...

...momente care pot fi retraite. asa cum exista si momente care vor veni. altele. momente care te vor manipula sa le retraiesti dar tu vrei mai mult. vrei altceva. vrei ceva nou.

si atunci. te intrebi. ce amintiri lasi poimaine pentru maine?

0 comentarii: