Saturday, August 9

Ne uitam inspre est ca la teatru






Gary Moore - Still Got The Blues


Sa zicem de la inceput cum estul e unul mai aproape si mai indepartat.

Din cel mai indepartat ni se transmit zambete. Si spectacol artistic, si vorbe frumoase, vorbe placute care ies pe gura multe. E totul rosu fiindca e totusi o culoare simbol pentru estul indepartat. Se da live tot pe t.v. ca sa le vada lumea maretia.

Din estul apropiat ni se transmit din jumatate in jumatate de ora cate o propozitie. Simplu, concis. Ca la armata. Vorbe care nu se dau live pe t.v. ci spuse cu un sentiment apasator. Scrise in graba de reporteri poate care se ascund prin santuri. Nu se pot verifica sigur cat de adevarate sunt. Exact cum nu se pot verifica nici acele stiri din estul indepartat de acum o luna.

Din estul indepartat ni se dau 5 fotografii gratuit.

Din estul apropiat ni se ofera...un slideshow de poze care cu greu le puteai gasi.

In estul indepartat se intalnesc astia pe care ii intereseaza mai tare si mai tare de estul apropiat. Isi cer lucruri imposibile deocamdata. Cu cat trec minutele cu atat sansele ca el, conflictul, sa se adanceasca si mai tare. Si lupta va incepe sa se injoseasca si atunci nu mai e chiar nimic de facut decat sa fii trist ca s-a ajuns acolo. Si sa deplangi situatia. MERITA?

Ma intreb oare de ce e atat de mult superficial ? In estul indepartat reporterii nu mai contenesc cu laudele despre cat de frumos a iesit toata ceremonia...Problema poluarii de exemplu. Sa zicem ca au facut ei eforturi supra-omenesti sa elimine smogul de pe cerul estului indepartat oprind 90% din intreprinderile care poluau si oprind masinile (majoritatea lor). Daca acum e asa, iti dai seama cum e sa traiesti acolo? Dupa ce se vor fi terminat jocurile, isi reiau oamenii serviciul si-atunci sa vezi reportaje. Asta daca va mai ramane vreun reporter sa scrie realitatea, desi ma indoiesc tare tare.

NU sunt de acord cu folosirea armatei. Pentru ca nu se stie niciodata unde se poate ajunge si cat de nasol poate fi. Opriti-va oamenii sa mai apese pe tragaci cat timp va luati voi timp sa stati la o masa si sa discutati. Si nu mai strigati atata presei ce cereti voi, ci urlati la o masa fata in fata. E o refulare fara urmari.

Judeca cum crezi
___________________________________________________________________

P.S. La mine acasa tuna si fulgera. Inchide ochii si imagineaza-ti ca nu e doar o furtuna si imagineaza-ti ca atunci cand deschizi ochii nimic nu mai e la fel. Nu e o imagine placuta? Pentru ei nici atat.

Pentru ce sa trimiti oameni sa se omoare ? Pentru ca esti presedinte sau premier si-ti permiti in numele tuturor? Astia multi de-aia te-au votat ? O solutie mai inteligenta nu ai putut gasi ? Normal ca nu o sa mergi tu ca premier sa tragi primul glont ca se pricep altii mai bine,nu ?
___________________________________________________________________

0 comentarii: